Офіційні сайти відомств




» 2014 » Січень » 12 » 105-та річниця від Дня народження Степана Бандери у Львові (фоторепортаж ЛОО СОУ)
22:30
105-та річниця від Дня народження Степана Бандери у Львові (фоторепортаж ЛОО СОУ)
1 cічня представники Львівської обласної організації Спілки офіцерів України взяли участь в урочистостях, які відбулися на площі перед пам’ятником Степанові Бандері у м. Львові , з нагоди річниці від Дня народження Степана Бандери – видатного політичного діяча, голови Проводу ОУН. 
Цьогоріч віддати шану одному з лідерів українського визвольного руху прийшли депутати Львівської обласної ради, народні депутати України , представники громадськості. 
Розпочалися урочистості покладанням квітів до пам’ятника Степанові Бандері. 
Квіти до підніжжя пам’ятника поклали голова Львівської обласної ради Петро Колодій, міський голова м. Львова Андрій Садовий, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, представники депутатського корпусу Львівської обласної та міської рад, представники громадськості. 
На площі Кропивницького, де відбулися урочистості, представники духовенства провели чин панахиди з нагоди вшанування пам’яті голови Проводу ОУН, Героя України Степана Бандери, після чого розпочалося громадське віче. 
На віче виступили, голова Львівської обласної ради Петро Колодій міський голова Львова Андрій Садовий, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, голова Львівського Крайового братства ветеранів національно-визвольної боротьби ОУН-УПА Олесь Гуменюк та інші. Виступаючі відзначили, що Степан Бандера підготував ґрунт для боротьби українців за незалежність України у 60-х, 70-х, 80-х та у 90-х роках. Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він втрачає все, у тому числі і хліб. Коли ж обирає свободу, — він матиме і хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний. Саме така директива Степана Бандери є сьогодні. Саме за свободу вийшли люди на Майдани 
Промовці висловили впевненість, що Україна матиме омріяну багатьма поколіннями українців свободу, а сама Україна наповниться українським змістом. 

Львівська обласна рада у 2012 році стала ініціатором заснування премії імені Героя України Степана Бандери. Премію присуджують у трьох номінаціях – «Політична діяльність», «Науково-навчальна національна державотворча діяльність» та «Громадська діяльність». Лауреатами премії імені Степана Бандери у 2013 році визначено наступних осіб: 
Микола Посівнич (м. Львів) – науковець, громадський діяч, автор понад 130 наукових публікацій, 5 монографій, 6 брошур, упорядник та редактор 16 книг, календарів Літопису УПА на 2004 – 2014 роки та про Степана Бандеру на 2009 рік – в номінації «Політична діяльність»; 
- Олег Фешовець (м. Львів) – видавець, науковий редактор, автор понад 20 перекладжів, кандидат філософських наук, директор видавництва «Астролябія», головний редактор Львівського мілітарного альманаху «Цитаделя» – в номінації «Науково-навчальна національна державотворча діяльність»; 
- отець Ігор Цар (м. Львів) – священик, який донедавна був капеланом Української Греко-Католицької Церкви в одній із в’язниць; автор книг «Останні будуть першими», «Покликаним до свободи», «За що ми любимо Бандеру», «Жиймо так, щоб бути разом в небі!», «Нова євангелізація в Україні», «Молодь і жива парафія» – в номінації «Громадська діяльність. Про це було оголошено на віче. 
Під час урочистостей у виконанні творчих колективів прозвучала низка вокальних творів. 

Львівська обласна організація Спілки офіцерів України. 

Фоторепортаж Андрія Роя, Ігора Боднара, Юрія Беглярова, Степана Боренька. 



: 510 | : PORTAL_SOU | : 5.0/1
: 0

[ | ]

"Спілка офіцерів України (СОУ) є всеукраїнською неприбутковою громадською організацією військово-патріотичного спрямування, яка об'єднує на добровільних засадах громадян України: військовослужбовців-офіцерів, прапорщиків і мічманів кадру, зарахованих до Збройних Сил України до запровадження військової служби за контрактом, ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ, курсантів (слухачів) випускних курсів вищих військових навчальних закладів, а також вищих навчальних закладів, які мають військові навчальні підрозділи, що здійснюють підготовку спеціалістів для військових формувань України, військової служби за контрактом, за призовом, запасу і у відставці Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, правоохоронних органів, Міністерства з надзвичайних ситуацій, військовослужбовців які проходять службу у резерві (надалі - Збройних Сил України), а також громадян офіцерів (старшин) - ветеранів військових формувань, які брали участь у визвольних змаганнях за незалежність України..."





ОФІС ВГО СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ

переглянути збільшену мапу
Логін:
Пароль:



НОВИНИ  © ВГО СОУ






Пошук

Календар

«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Наші друзі та партнери

Пам’ятай про Крути [Vox.com.ua] Портал українця
Пиши українськоюЕвропейський конгрес українців
Українці УгорщиниСпілка українців у Португалії інтернетвидання -Українці у Португалії-
Український радіопортал - Украинский радиопортал
 ПРОСВІТА - КРИВИЙ РІГ
Воєнна історіяЧасопис Промінь Просвіти
zampolit
Українське життя в Севастополі
Український козацький портал

Сайти осередків СОУ

Кнопка ВОО СОУ




Кнопка КРоСОУ

Тернопільська СОУ






  • При використанні інформації посилання на  www.portsou.at.ua  бов’язкове.
  • Зміст матеріалів на сторінках сайту не завжди відображає офіційну позицію Всеукраїнської громадської організації СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ і адміністрації сайту.
  • Адміністрація сайту не несе відповідальності за зміст рекламних банерів, які надає сервіс "Ucoz".
  • Відповідальність за точність наведених фактів, цифр, та імен несуть автори матеріалів.
                                                         
Locations of visitors to this page

© Портал українських офіцерів
(Спілки офіцерів України)
2024

E-mail редакції: rigsou@ukr.net




Використовуються технології uCoz